Läpptatuering

Vid tatuering av läppar lägger vi först en tunn läpplinje i ytterkant för att markera din egna läppkontur och göra läpparna mer symmetriska. Sedan skuggas färgen in mot dina egna läppar för att ge ett snyggt och naturligt resultat. Välj mellan en lätt in skuggning eller helt ifyllda läppar.

Se före och efter
Läpptatuering - IDANA Beauty

Bli inspirerad!Se fler bilder...

Bli inspirerad av andra som har bokat! Kolla in – #idanalipstatto

Boka en kostnadsfri konsultation!

Vi vill att du ska få ut det mesta av din behandling, därför ingår alltid råd och tips anpassade för dig. I varje behandling ingår redan konsultation innan arbetet startar. Då väljer ni själva om ni önskar först få konsultation distans eller bara direkt vid behandlingen.

SKHLM C

Boka tid

GLOBEN C

Boka tid

Läpptatuering

Läpptatuering – Permanent Makeup – Powder Lips

Vid tatuering av läppar lägger vi först en tunn läpplinje i ytterkant för att markera din egna läppkontur och göra läpparna mer symmetriska. Sedan skuggas färgen in mot dina egna läppar för att ge ett snyggt och naturligt resultat. Välj mellan en lätt in skuggning eller helt ifyllda läppar.

Läpptatuering - Permanent Makeup Lipliner - Powderlips - IDANA Beauty

I detta paket ingår

I detta paket ingår:
 – Konsultation
 – Läpptatuering
 – Inklusive ett återbesök med refill (Bokas inom 5-10 veckor)

Varför göra en läpptatuering?
Läpptatuering är det perfekta alternativet för dig som vill dölja rynkor eller har asymmetriska läppar. Är du trött på att använda läppstift? Då är denna permanenta makeup lipliner en perfekt lösning. En tatuerad läpplinje kan göra att dina läppar ser större ut. Har du problem med ärrade läppar efter till exempel läpp-, käk- och gomspalt, kan en tatuerad läpplinje vara lösningen.

Vi erbjuder många färgpigment att välja mellan. Har du en favoritpenna eller läppstift? Ta gärna med dig den, för att jämföra. Pigmenten ändrar inte färg, utan bleks sakta med tiden.

Hur går det till?
Du väljer själv om du endast vill ha en läppkontur (lipliner) eller en fullt målade läppar. På plats väljer vi färg på läpplinjen och färgen på läpparna. Först målar vi in en läpplinje vid ytterkanten av dina läppar för att lättare se din läppform och därefter göra den mer symmetrisk. Därefter börjar vi med att tatuera in läpplinjen och sedan resten av läpparna.

OBS! – Det är omöjligt att göra mycket intensiv färg. Det finns alltid bara ca 30% av färgen kvar efter läkningen. Det är inte som ett läppstift. Sluteffekten är alltid mjuk och naturlig.

Vilken färg på läpparna?
Det går att göra alla möjliga färger såsom röd, rosa, mörk röd m.m. Det går även bra att mixa två färger för en önskad effekt. Resultatet/effekten blir alltid naturell.

Läkning:
 – Få inte panik! – Färgen är mycket intensiv endast den första veckan. Läpparna kan vara större och svullna i början.

En permanent makeup lipliner läker på cirka 10 dagar från behandlingen. Då behandlingen är individuell så kan du mer eller mindre under läkningstiden få torrare läppar. Färgen kan också bli mörkare och återgår sedan till den originella färgen du valde från början. Ungefär efter cirka 2 veckor ser man det slutgiltiga resultatet så det är viktigt att ha tålamod under tiden.

– Dina läppar kommer att förändras hela tiden – ibland blir de ljusare, ibland mörkare eftersom pigmentet stabiliserar sig de första veckorna. Din hud behöver tid för att förnyas.

– Munnen lossnar i början och man kan få lite sårskorpor. Detta är normalt och det är viktigt att inte pilla och röra såren och läpparna under läkningstiden.

OBS! När det läker är det viktigt att tvätta försiktigt och inte pilla på tatueringen!

– Tvätta läpparna noggrant varje dag med kokt och kylt vatten. Använd blöta bomullsrondeller.

Undvik de fösta 2 veckorna:
– Solarium
– Sola utomhus
– Bastu
– Simbassäng
– Tandvård/Tandläkare
– Hårda träningar
– Använd ej anti akne behandling
– Smink runt om eller på läpparna

OBS! Använd endast naturligt vaselin om din mun behöver det. En gång om dagen, inte hela tiden.

Kom ihåg att den slutliga effekten beror på din hudtyp, din livsstil, sjukdomar och mediciner du tar. Dvs, det är väldigt individuellt!

Risker:
För att det ska bli så bra resultat som möjligt är det ytterst viktig att du är delaktig under processen där du berättar och förklarar vilken form och färg du önskar på din läpptatuering. 

Det blir lätt infektioner om du kommer till behandlingen med utslag, akne eller munsår därför bör du i sådana fall vänta tills de har försvunnit. Detsamma gäller ifall du nyligen har fått botox i dina läppar och då bör du vänta minst 3 månader innan denna behandling.

Återbesök
Den första behandlingen kan ta cirka 2 timmar och därefter är det nödvändigt att ha en påfyllning efter 5-10 veckor. Dvs. 1 behandling är inte en full behandling utan det krävs ett återbesök.

Är det farligt?
Det kan verka skrämmande att tatuera sina läppar då det är ett så känsligt ställer men du behöver inte vara orolig. Produkterna som vi använder är ofarliga och gjorda för att användas runt läpp området.

Betalning:
 – Klarna delbetalning
 – Kontant, Kort & Swish

Vårt team