EYELINERTATUERING

Är du trött på att lägga daglig makeup?
Eller är det svårt att få den perfekta eyeliner linjen?

Då är en eyelinertatuering perfekt för dig – Få den perfekta eyelinerlinjen med våran specialist inom kosmetiska tatueringar!

Se före och efter
Eyeliner tatuering - boka tid - IDANA Beauty

Bli inspirerad!Se fler bilder...

Bli inspirerad av andra som har bokat! Kolla in – #idanaeyeliner

Boka en kostnadsfri konsultation!

Vi vill att du ska få ut det mesta av din behandling, därför ingår alltid råd och tips anpassade för dig. I varje behandling ingår redan konsultation innan arbetet startar. Då väljer ni själva om ni önskar först få konsultation distans eller bara direkt vid behandlingen.

SKHLM C

Boka tid

GLOBEN C

Boka tid

Golsa N

Specialist inom
Kosmetisk tatuering &
Plasma Microneedling
⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

Golsa är så otroligt duktig och service minded. Jag har varit hos flera och Golsa är helt klart den bästa! Tog sig tid, gjorde ett väldigt grundligt förarbete, stämde av både färg och form för att säkra att det skulle bli som jag tänkt och önskat. Jag kände mig så trygg och väl omhändertagen, jag rekommenderar Golsa varmt till alla som vill prova eller göra om sina bryn. Hon är helt enkelt bäst ❤️⭐️❤️⭐️❤️⭐️❤️⭐️❤️

Malin S. / Boka Direkt

Prislista – Eyelinertatuering

Se priser och boka tid

OBS! Denna behandling kan endast utföras i Salong – Globen C

INFORMATION

Eyeliner tatuering är en form av kosmetisk tatuering, ofta kallad semi-permanent makeup, som görs av en utbildad tekniker.

Pigmentet som används skiljer sig mycket från kroppstatueringsbläck och avsätts endast på det första hudlagret. Färgen är designad för att blekna med tiden, därav termen ”semi-permanent”. Detta möjliggör ansiktsförändringar, åldrande och trender.

Tatueringen appliceras på fransraden och kan appliceras som en fin, tunn eller medium till tjock eyeliner-stil.

Det finns många fördelar med en eyeliner-tatuering:
– Man sparar tid
– Naturligt resultat utan makeup
– Om man har allergi mot makeup produkter
– Framhäver ansiktet
– Väldigt bekvämt när man tränar och badar mycket
– Det är kladdsäkert och vattentätt
– Det accentuerar din ögonform och färg utan att behöva använda traditionell makeup eyeliner.
– Du behöver inte applicera eyeliner varje dag!

Även om processen liknar att få en vanlig tatuering, finns det några viktiga skillnader:
 
 – Eyeliner tatuering appliceras bara på de första hudlagren, så färgen bleknar med tiden. Traditionellt hudtatueringsbläck går mycket djupare in i huden.
 – Det är bara semipermanent, varar ungefär 12-18 månader, med en årlig ”touch up” som vanligtvis krävs.
 – Det är mindre smärtsamt än en vanlig hudkonsttatuering
Kosmetiska tatueringsfärger innehåller mindre av en metallbas, vilket är den komponent som gör att bläcket permanent fäster.
Det finns fyra olika eyelinerstilar du kan välja mellan, tillsammans med extra trendiga alternativ som ”vingar”.
 
Ögonfransförstärkning: Super subtil
Ögonfransförstärkning är en mycket subtil tatuering och den kan göras på två olika sätt – antingen som en tunn linje som inte lämnar fransområdet eller som en prick bredvid varje ögonfrans. Detta gör att dina ögonfransar ser längre och tjockare ut.
 
Tunn eyeliner: Subtil men slagkraftig
Tunn eyelinerapplicering kan fortfarande få dina ögon att springa, samtidigt som de behåller en mer ”naturlig” look. Det är ett bra alternativ för dem som vill ha en tunn eyelinerlinje, med möjlighet att bygga upp den ytterligare med smink.
 
Medelbredd eyeliner: Djärv
En medelbred eyeliner är perfekt för kvinnor som sminkar sig varje dag och vill ha en look som gör deras ögon djärva men ändå relativt naturliga.
 
Tjock eyeliner: Super-Bold
Tjock eyeliner är inte för alla. För dem som bär tjock makeup och eyeliner dagligen, kommer detta att ge dig en permanent djärv eyeliner-look.
 
Vingar
Vingar är mer av en ”trend” stil, men du måste vara mycket försiktig med att göra vingar eftersom det finns en ”no go”-zon där körtlar är placerade på ögats inre och yttre kanter. Om du tatuerar i detta område, på grund av de små molekylerna i pigmentet, är det möjligt att få migration av färg och spridning, vilket är mycket dåligt och omöjligt att ta bort. Vingar är också svåra att underhålla eftersom dina ögon förändras med åldern.
 
Eyeliner färg
Du kan välja mellan traditionella färger brunt och svart, till mer äventyrliga färger som grönt, blått och violett.
 
Om du funderar på en mer djärv färg, glöm inte att du måste vara nöjd med denna eyelinerfärg varje dag under de kommande 1-2 åren!
 
De flesta håller sig till en konservativ svart eller brun och vår tekniker kan ge dig expertråd om vad som fungerar bäst med dina ögon och hudton.

Förberedelser före din procedur

Fransförlängning
Du måste ta bort fransförlängningar minst en till två dagar – eller helst en vecka – innan din procedur för att ge fransförlängningslimmet tid att försvinna. Även små mängder franslim kan störa appliceringen av bläck. Du kan applicera dina fransförlängningar igen när din tatuering har läkt.

Naturliga blodförtunnande medel
Sluta ta som acetylsalicylsyra, fiskolja och andra ”naturliga” produkter som tunnar ut blodet i minst tre dagar innan ditt ingrepp. Om du tar receptbelagda blodförtunnande medel, kontakta din läkare för råd.

Kontaktlinser
Ta bort kontaktlinser före din procedur och sätt inte tillbaka dem förrän eventuell ömhet eller rodnad har försvunnit.

Kontakta en läkare
Om du tar några receptbelagda mediciner, kontakta en läkare innan din procedur.

Proceduren

 – Teknikern bekräftar designen och utseendet som ni tidigare kommit överens om
 – Proceduren börjar med att ditt öga rengörs med en bomullstuss och sminkborttagare
 – En bedövande kräm appliceras sedan för att säkerställa en bekväm och smärtfri procedur
 – Din tekniker kommer att använda handskar och förstoringsglasögon för hygien och noggrannhet
 – Teknikern kommer långsamt att injicera pigmentet i din hud med en tatueringsnål. En digital tatueringsmaskin och små nålar för att skapa fina linjer och skuggning används av de flesta experttatuerare.
 – Din tekniker kommer att röra sig fram och tillbaka över små delar av din franslinje för att fixera pigmentet.

Gör Eyeliner-tatuering ont?
En bedövande kräm appliceras på området före din ögontatueringsprocedur, vilket borde göra hela processen relativt smärtfri. Vissa personer med känslighet eller en lägre smärttröskel kan tycka att proceduren är lätt obehaglig, men i allmänhet upplever de flesta klienter liten eller ingen smärta.

Hur lång tid tar behandlingen?
Behandlingen tar vanligtvis cirka 2-3 timmar, inklusive bedövningsprocessen (cirka 30 minuter). En traditionell look tar vanligtvis kortare tid, men en starkare eyeliner, ving- eller kattöga kan ta 2-3 timmar.

De flesta eyeliner-tatueringar håller mellan 8 och 18 månader, men pigmentet kommer så småningom att blekna, så en ”touch up” rekommenderas efter 12 månader. Varje hud håller pigmentet på olika sätt och många saker inklusive mediciner, hudtyp och hälsa kan avgöra graden av blekning.

Det finns vanligtvis ingen väntetid efter en eyelinerbehandling, bara några försiktighetsåtgärder att undvika under läkningsprocessen – vanligtvis 7 – 10 dagar.

Undvik mascara, som är full av bakterier så kan öka din risk för infektion innan huden är helt läkt.

På samma sätt undvik att gnugga eller röra vid dina ögon för att minimera risken för att bakterier och bakterier sprids.

Undvik simbassänger och bastur.

Undvik tung träning.

Om du har några andra allvarliga sjukdomar som påverkar din immunitet eller din förmåga att läka eller immunitet, rekommenderas i allmänhet inte tatuering. Rådgör alltid med din läkare innan du gör en eyelinertatuering.

Om du är gravid eller ammar, rekommenderas inte kosmetisk tatuering.

Vem bör söka medicinsk rådgivning innan du tatuerar eyeliner
Om du använder Accutane eller andra retinoider måste du vara av med medicinen i minst sex månader innan din procedur eftersom det kan störa sårläkning.

Kontrollera alltid med din läkare innan du slutar ta medicin.
Om du har regelbundna Botox-injektioner runt ögat måste du vara försiktig med att se till att du är helt läkt innan liner-tatuering appliceras.

Om du har diabetes kan du ha eyeliner-tatuering, men det kan öka risken för infektion och sakta ner läkningshastigheten. Rådgör med din läkare innan du utför proceduren.

Om du använder något receptbelagt läkemedel, kontakta din läkare innan du gör en kosmetisk tatueringsprocedur.

Risker med Eyeliner-tatuering
Om din eyeliner-tatuering görs av en expert är det en mycket säker – och vanligtvis smärtfri – procedur.

Men trots skillnaden i bläck och tekniker är appliceringen av eyeliner-tatuering i princip samma sak som en traditionell tatuering, så samma risker gäller. Det är ett seriöst kosmetiskt ingrepp och bör ALLTID utföras av en licensierad och välutbildad expert.

Risker att vara medveten om inkluderar:
Infektion – osteril utrustning, dålig hygien eller att inte följa råd efter proceduren kan leda till infektioner
Allergisk reaktion – även om det är sällsynt har allergiska reaktioner mot bläcket inträffat
Ärrbildning – om du är benägen att få ärr kan små ärr bildas utanför det normala tatueringsområdet
Knölar (Granulom) – kan bildas runt material som kroppen uppfattar som främmande
Borttagning – permanent sminkborttagning är en långsam, dyr och smärtsam process.

OBS!

Påfyllning 5-10 veckor – Gäller endast för kunder som har utfört en Microblading hos oss på IDANA Beauty! Och du behöver alltid boka in dig med samma utförare/stylist du var med först.

Påfyllning 3-6 månader – Gäller endast för kunder som har utfört en Microblading hos oss på IDANA Beauty! Och du behöver alltid boka in dig med samma utförare/stylist du var med först.

Om du har utfört på ett annat ställe då behöver du först kontakta oss.

Vårt team

SKÄRHOLMEN CENTRUM

Julia V

Frisör/Färgexpert &
Hair Extension Artist
⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Boka tid

Avan Z

Fillers &
Botoxstylist
⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

Boka tid
Camilla K - Vårt Team - IDANA Beauty

Camilla K

Extension Artist
Hårförlängningsexpert
⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

Boka tid

Gissela B

Frisör/Färgexpert
Extension Artist
⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

Boka tid

Shirley G

Frans/Brynstylist &
Keratinspecialist
⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

Boka tid

Christina T

Frisör/Extension Artist
Syin Expert
⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

Boka tid

Esther J

Fransexpert &
Brynspecialist
⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Boka tid

Mira K

Nagelstylist &
Nagelexpert
⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Boka tid

Chairty S

Extension Artist &
Syin Expert
⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Boka tid

Seda M

Frisör/Färgexpert
& Extension Artist
⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Boka tid

Lusy H

Frisör/Färgexpert
& Extension Artist
⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Boka tid

Sara G

Fransexpert & Brynspecialist
⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Boka tid

GLOBEN CENTRUM

Karina K

Fransexpert &
Kosmetisk Tatto Specialist
⭐⭐⭐⭐⭐

Boka tid
Angelina N - Vårt Team - IDANA Beauty

Angelina N

Hair Extension Artist
Kosmetisk Tatto Specialist
⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

Boka tid

Jolita M

Fransexpert &
Lash Extensions Artist
⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

Boka tid

Patricia D

Frisör/Färgexpert
Extension Artist
⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Boka tid

Sandra D

Frisör/Färgexpert
Extension Artist
⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Boka tid

Sanaz S

Specialist - Kosmetisk Tatto
⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Boka tid

Medina S

Frisör/Färgexpert
Extension Artist & Fransexpert
⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

Boka tid

Nikki N

Frisör/Färgexpert
Extension Artist & Fransexpert
⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

Boka tid

Zuzanna M

Fransar - Brow & Lashlift Artist
⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

Boka tid