EYELINERTATUERING

Är du trött på att lägga daglig makeup?
Eller är det svårt att få den perfekta eyeliner linjen?

Då är en eyelinertatuering perfekt för dig – Få den perfekta eyelinerlinjen med våran specialist inom kosmetiska tatueringar!

Eyelinertatuering
Anställd - Ilker K

Ilker K

SKHLM C

Boka Tid

 

Boka tid med våran Eyeliner stylist!

Ilker K är en högt kvalificerad expert inom kosmetisk tatuering med en gedigen utbildningsbakgrund. Hon behärskar med skicklighet olika avancerade tekniker inom kosmetisk tatuering, inklusive Powder Bryn, Läpptatuering och Eyelinertatuering. Ilker K kombinerar teknisk precision med konstnärlig talang för att skapa resultat som inte bara är estetiskt tilltalande utan också hållbara och av högsta kvalitet. Med ett passionerat engagemang för sitt yrke strävar hon alltid efter att överträffa förväntningarna och leverera en personlig och professionell upplevelse för varje klient.

Bli inspirerad!

Vilken effekt vill du ha?

Ögonfranstatueringar finns i olika stilar för att passa olika preferenser och ögonformer. De vanligaste typerna inkluderar:

Fransförstärkning:
Detta är den mest subtila stilen, ofta kallad en ’naturlig ögonfranstatuering.’ Pigmentet tatueras mellan fransarna för att skapa en fylligare franslinje och en subtil, naturlig förstärkning.

Klassisk ögonfranstatuering:
Denna stil är lite djärvare och ger definition längs franslinjen. Det är som din vardagliga eyeliner-look, perfekt för dem som regelbundet använder smink.

Vingeformad ögonfranstatuering:
Den vingeformade stilen sträcker sig utanför ögats yttre hörn och skapar en ’vinge.’ Detta är en mer dramatisk stil, lämplig för dem som föredrar en djärvare och mer glamorös look.

Skuggad ögonfranstatuering:
Skuggad eyeliner ger en mjukare, rökig effekt som kan läggas till någon av ovanstående stilar för extra djup och dimension. Det kan ge illusionen av en fylligare franslinje och skapa en vacker gradienteffekt. Skuggningen kan vara lika subtil eller dramatisk som önskat, vilket gör det till ett mångsidigt val.

Prislista

KM Tatuering – 👁️Eyeliner – 🆕Nyset

120 minuter, 1 499 kr

 
 

KM Tatuering – 👁️Eyeliner – ✅Återbesök/5-10v

60 minuter, 499 kr

 
 

KM Tatuering – 👁️Eyeliner – 🔄Påfyll/12mån

60 minuter, 699 kr

 

INFORMATION

INFORMATION

Eyeliner tatuering är en form av kosmetisk tatuering, ofta kallad semi-permanent makeup, som görs av en utbildad tekniker.

Pigmentet som används skiljer sig mycket från kroppstatueringsbläck och avsätts endast på det första hudlagret. Färgen är designad för att blekna med tiden, därav termen ”semi-permanent”. Detta möjliggör ansiktsförändringar, åldrande och trender.

Tatueringen appliceras på fransraden och kan appliceras som en fin, tunn eller medium till tjock eyeliner-stil.

Det finns många fördelar med en eyeliner-tatuering:
– Man sparar tid
– Naturligt resultat utan makeup
– Om man har allergi mot makeup produkter
– Framhäver ansiktet
– Väldigt bekvämt när man tränar och badar mycket
– Det är kladdsäkert och vattentätt
– Det accentuerar din ögonform och färg utan att behöva använda traditionell makeup eyeliner.
– Du behöver inte applicera eyeliner varje dag!

Även om processen liknar att få en vanlig tatuering, finns det några viktiga skillnader:
 
 – Eyeliner tatuering appliceras bara på de första hudlagren, så färgen bleknar med tiden. Traditionellt hudtatueringsbläck går mycket djupare in i huden.
 – Det är bara semipermanent, varar ungefär 12-18 månader, med en årlig ”touch up” som vanligtvis krävs.
 – Det är mindre smärtsamt än en vanlig hudkonsttatuering
Kosmetiska tatueringsfärger innehåller mindre av en metallbas, vilket är den komponent som gör att bläcket permanent fäster.
Det finns fyra olika eyelinerstilar du kan välja mellan, tillsammans med extra trendiga alternativ som ”vingar”.
 
Ögonfransförstärkning: Super subtil
Ögonfransförstärkning är en mycket subtil tatuering och den kan göras på två olika sätt – antingen som en tunn linje som inte lämnar fransområdet eller som en prick bredvid varje ögonfrans. Detta gör att dina ögonfransar ser längre och tjockare ut.
 
Tunn eyeliner: Subtil men slagkraftig
Tunn eyelinerapplicering kan fortfarande få dina ögon att springa, samtidigt som de behåller en mer ”naturlig” look. Det är ett bra alternativ för dem som vill ha en tunn eyelinerlinje, med möjlighet att bygga upp den ytterligare med smink.
 
Medelbredd eyeliner: Djärv
En medelbred eyeliner är perfekt för kvinnor som sminkar sig varje dag och vill ha en look som gör deras ögon djärva men ändå relativt naturliga.
 
Tjock eyeliner: Super-Bold
Tjock eyeliner är inte för alla. För dem som bär tjock makeup och eyeliner dagligen, kommer detta att ge dig en permanent djärv eyeliner-look.
 
Vingar
Vingar är mer av en ”trend” stil, men du måste vara mycket försiktig med att göra vingar eftersom det finns en ”no go”-zon där körtlar är placerade på ögats inre och yttre kanter. Om du tatuerar i detta område, på grund av de små molekylerna i pigmentet, är det möjligt att få migration av färg och spridning, vilket är mycket dåligt och omöjligt att ta bort. Vingar är också svåra att underhålla eftersom dina ögon förändras med åldern.
 
Eyeliner färg
Du kan välja mellan traditionella färger brunt och svart, till mer äventyrliga färger som grönt, blått och violett.
 
Om du funderar på en mer djärv färg, glöm inte att du måste vara nöjd med denna eyelinerfärg varje dag under de kommande 1-2 åren!
 
De flesta håller sig till en konservativ svart eller brun och vår tekniker kan ge dig expertråd om vad som fungerar bäst med dina ögon och hudton.

Förberedelser före din procedur

Fransförlängning
Du måste ta bort fransförlängningar minst en till två dagar – eller helst en vecka – innan din procedur för att ge fransförlängningslimmet tid att försvinna. Även små mängder franslim kan störa appliceringen av bläck. Du kan applicera dina fransförlängningar igen när din tatuering har läkt.

Naturliga blodförtunnande medel
Sluta ta som acetylsalicylsyra, fiskolja och andra ”naturliga” produkter som tunnar ut blodet i minst tre dagar innan ditt ingrepp. Om du tar receptbelagda blodförtunnande medel, kontakta din läkare för råd.

Kontaktlinser
Ta bort kontaktlinser före din procedur och sätt inte tillbaka dem förrän eventuell ömhet eller rodnad har försvunnit.

Kontakta en läkare
Om du tar några receptbelagda mediciner, kontakta en läkare innan din procedur.

Proceduren

 – Teknikern bekräftar designen och utseendet som ni tidigare kommit överens om
 – Proceduren börjar med att ditt öga rengörs med en bomullstuss och sminkborttagare
 – En bedövande kräm appliceras sedan för att säkerställa en bekväm och smärtfri procedur
 – Din tekniker kommer att använda handskar och förstoringsglasögon för hygien och noggrannhet
 – Teknikern kommer långsamt att injicera pigmentet i din hud med en tatueringsnål. En digital tatueringsmaskin och små nålar för att skapa fina linjer och skuggning används av de flesta experttatuerare.
 – Din tekniker kommer att röra sig fram och tillbaka över små delar av din franslinje för att fixera pigmentet.

Gör Eyeliner-tatuering ont?
En bedövande kräm appliceras på området före din ögontatueringsprocedur, vilket borde göra hela processen relativt smärtfri. Vissa personer med känslighet eller en lägre smärttröskel kan tycka att proceduren är lätt obehaglig, men i allmänhet upplever de flesta klienter liten eller ingen smärta.

Hur lång tid tar behandlingen?
Behandlingen tar vanligtvis cirka 2-3 timmar, inklusive bedövningsprocessen (cirka 30 minuter). En traditionell look tar vanligtvis kortare tid, men en starkare eyeliner, ving- eller kattöga kan ta 2-3 timmar.

De flesta eyeliner-tatueringar håller mellan 8 och 18 månader, men pigmentet kommer så småningom att blekna, så en ”touch up” rekommenderas efter 12 månader. Varje hud håller pigmentet på olika sätt och många saker inklusive mediciner, hudtyp och hälsa kan avgöra graden av blekning.

Det finns vanligtvis ingen väntetid efter en eyelinerbehandling, bara några försiktighetsåtgärder att undvika under läkningsprocessen – vanligtvis 7 – 10 dagar.

Undvik mascara, som är full av bakterier så kan öka din risk för infektion innan huden är helt läkt.

På samma sätt undvik att gnugga eller röra vid dina ögon för att minimera risken för att bakterier och bakterier sprids.

Undvik simbassänger och bastur.

Undvik tung träning.

Om du har några andra allvarliga sjukdomar som påverkar din immunitet eller din förmåga att läka eller immunitet, rekommenderas i allmänhet inte tatuering. Rådgör alltid med din läkare innan du gör en eyelinertatuering.

Om du är gravid eller ammar, rekommenderas inte kosmetisk tatuering.

Vem bör söka medicinsk rådgivning innan du tatuerar eyeliner
Om du använder Accutane eller andra retinoider måste du vara av med medicinen i minst sex månader innan din procedur eftersom det kan störa sårläkning.

Kontrollera alltid med din läkare innan du slutar ta medicin.
Om du har regelbundna Botox-injektioner runt ögat måste du vara försiktig med att se till att du är helt läkt innan liner-tatuering appliceras.

Om du har diabetes kan du ha eyeliner-tatuering, men det kan öka risken för infektion och sakta ner läkningshastigheten. Rådgör med din läkare innan du utför proceduren.

Om du använder något receptbelagt läkemedel, kontakta din läkare innan du gör en kosmetisk tatueringsprocedur.

Risker med Eyeliner-tatuering
Om din eyeliner-tatuering görs av en expert är det en mycket säker – och vanligtvis smärtfri – procedur.

Men trots skillnaden i bläck och tekniker är appliceringen av eyeliner-tatuering i princip samma sak som en traditionell tatuering, så samma risker gäller. Det är ett seriöst kosmetiskt ingrepp och bör ALLTID utföras av en licensierad och välutbildad expert.

Risker att vara medveten om inkluderar:
Infektion – osteril utrustning, dålig hygien eller att inte följa råd efter proceduren kan leda till infektioner
Allergisk reaktion – även om det är sällsynt har allergiska reaktioner mot bläcket inträffat
Ärrbildning – om du är benägen att få ärr kan små ärr bildas utanför det normala tatueringsområdet
Knölar (Granulom) – kan bildas runt material som kroppen uppfattar som främmande
Borttagning – permanent sminkborttagning är en långsam, dyr och smärtsam process.

RESERVATION
 – Alla våra bokningar reserveras med Qliro (faktura elr. kort)
 – Detta är endast en reservation för eran bokade tid och transaktionen genomförs och aktiveras först efter att behandlingen är avklarad.
 – Om du väljer kort så hålls pengarna och reserveras på erat kort, dvs man behöver ha ett positivt saldo.
 – Om du väljer faktura så ligger fakturan endast vilandes tills dess att vi har aktiverat den.
 – På plats i salongen kan ni även istället välja betala med kort/kontant/swish och därmed avbryta QLIRO som betalmetod. OBS! Våran salong I Globen tar ej emot kontanter.

 – Beroende på vad ni väljer för behandling så korrigeras även priset. Dvs, exempelvis om mängden eller längden ändras så korrigeras priset på plats.

Kan/vill ej använda faktura?

Ni som inte vill/kan reservera med faktura kan då istället reservera bokningen med kort. Beloppet ligger endast som en reservation och vid avbokning så återförs beloppet till ert konto.

Har du inget personnummer?

Kunder som saknar ett svenskt personnummer kan välja att reservera sin bokning med ett vanligt bankkort. Fyll då I alla uppgifter som vanligt och välj sedan betala med kort.