Skötsel av löshår

Löshår kräver mycket mer skötsel än ditt eget hår. Här har vi samlat det absolut viktigaste för eran hårförlängning. För att din hårförlängning skall hålla så lång tid som möjligt så är det rekommenderat att ni följer vårat skötselråd.

Duscha håret först 42 timmar efter insättning. Tänk på att man alltid kan tappa 2–3 slingor efter en insättning, men hos oss får du alltid komma tillbaka för att sätta in det hår du tappat helt kostnadsfritt.

Fläta håret när du sover
För att säkerställa att håret inte råkar att trasslar ihop sig så kan man fläta håret innan lägg dags.

Borsta och sov i torrt hår
Undvik att sova i vått eller oborstat hår. Både ditt hår och löshåret kan slitas och trassla ihop sig. Så se till att borsta ut och torka håret innan lägg dags.

Borsta håret ofta
För att slippa tovor så är det väldigt viktigt att borsta igenom håret dagligen. Se också till att reda ut ut dina löshårsfästen med fingrarna. Detta kan göras morgon, kväll och innan dusch. Vi rekommenderar svinborstar för löshår och när du borstar så se till att hålla emot dina fästen när du borstar för undvika att rycka av dina extensions.

Platta & Locka
Man kan styla sitt insatta löshår precis som vanligt men det är viktigt att inte göra det för ofta för att inte slita på håret.

Använd ej värme på fästena
Använd aldrig plattång eller locktång direkt på keratinfästen eller tejpfästen då de kan smälta och därmed lossna.

Använd bra stylingverktyg
Det är viktigt att använda bra kvalitets stylingverktyg för att ej skada sitt löshår och även sitt egna hår. Det är bra att använda keramisk plattång för att minimera att man bränner sitt hår. Har du en gammal plattång med metall så finns risken att du bränner ditt hår om du använder den för ofta. Med en bra plattång så räcker det med en dragning för att håret ska bli platt eller för att få en perfekt lock.

Använd värmeskydd
Vid användning av all typ av värmestyling såsom plattång och locktång osv. är det bra att använda en värmeskydd som ska vara silikonfri,

Hårspray
Använd ej hårspray som innehåller alkohol då detta sliter på håret.

OBS! Använd ej torrschampo, silverschampo + övriga volymprodukter.

Tips för en riktig fukt-boost! Gör gärna en hårinpackning minst en gång/vecka, avsluta alltid med balsam.

Hoppa över steg 2 om du redan har gjort inpackning under veckan!

1. Borsta igenom håret före dusch
Se till att noggrant borsta ut håret före tvätt. Separera även dina fästen ifrån varandra med fingrarna.

2. Använd hårmask (1-2 gånger/vecka)
1-2 gånger per vecka bör du använda en hårmask för att maximalt vårda ditt hår.

3. Föna håret
Efter dusch kan du föna håret med en fön.

4. Leave In Conditioner
Använd och skydda håret med en Conditioner – Köp här!

5. Platta håret
Platta håret med en plattång. Använd en bra plattång!

6. Fläta håret när du sover
För att säkerställa att håret inte råkar att trasslar ihop sig så kan man fläta håret innan lägg dags.


OBS!

 – När du duschar
Gnugga ej in utan se till att massera in schampot försiktigt med nedåtriktade rörelser. Skölj därefter noggrant. Undvik att använda för varmt vatten. Använd mycket balsam och inpackning samtidigt som du kammar ut håret. Tvätta ej håret mer än nödvändigt för att undvika slitage.

 – Använd bra hårvårdprodukter
Kolla upp så att schampot ej innehåller alkohol eller sulfater. Man bör också använda ett schampo för torrt hårt och inte fett hår.

 – Använd inpackning
Det är ytterst viktigt att ge ditt löshår fukt och näring därför bör man regelbundet använda en bra inpackning som vårdar. Se till att aldrig applicera direkt på eller vid fästen för att undvika att det blir för fettigt och att håret därmed kan glida av.