Skötselråd för efterbehandling fransförlängning

Här har vi samlat det absolut viktigaste för eran fransförlängning. För att din fransförlängning skall hålla så lång tid som möjligt så är det rekommenderat att ni följer vårat skötselråd.

Kontakta oss för mer info om du undrar över någon specifik behandling eller skötselråd av fransförlängning.

 • Du bör inte duscha eller blöta fransförlängningen på 24 timmar.
 • Sov inte på mage! Försök att växla sovsida eller sova på rygg så att onödigt slitage på fransförlängningen undviks.
 • Du får inte gnugga, pillra rycka eller dra i fransförlängningen! Inte heller böja den med mekanisk fransböjare eller använda vattenfast smink på eller kring fransförlängningen.
 • Rengör alltid fransarna mycket försiktigt med speciellt anpassade rengörings instrument och rengöring för fransförlängning en gång om dagen, missköter du rengöringen så samlas mycket bakterier mellan ögonfrans roten och lösfransen. Sker detta så kan du få ögonbesvär/infektioner av din fransförlängning.
 • Borsta dina fransar med frans borsten minst en gång om dagen! Glöm inte att rengöra borsten innan du använder den vid ögat om du haft den i din väska eller annat bakteriefyllt ställe.

Följande ämnen skall undvikas då de fungerar som lättare lösningsmedel och försämrar hållbarheten på dina fransar (kolla ingrediens listan på dina produkter):

– propylene glycol
– syntetiskt glycerin
– monopropylenglykol
– Propylenglycolum
– E 1520 Propan-1,2-diol
– glycol 2-dihydroxipropan
– propan-1, 2-diol metyletylenglykol,
– monopropylene glycol
– Propylène-lycol
– Propylenglykol
– Propylenglykol
– 1,2-propylenglykol
– 1,2-propandiol, 1

Alla dessa ämnen kan verka som lösningsmedel och är vanliga i skönhetsprodukter och är därför ej rekommenderat att använda vid kontakt med fransarna.

Skall annan produkt än våra rekommenderade produkter till fransförlängning användas så kontakta oss och fråga oss om ingredienserna är lämpliga!
Använd inte någon annan mascara än mascara som är utformad speciellt för fransförlängning. Om ni använder denna specialutformade mascara så får den ENDAST användas på yttre delen av fransarna där frans limmet ej sitter.

Allt smink som finns i närheten av ögonen bör vara oljefritt. Ögon kräm och hudkräm kring ögonen påverkar fransförlängningen och även om ni har en väldigt fet hy kring ögonen.

 • Utsätt inte dina fransar för bastu, solarier, ånga, överdriven värme, saltvatten, klorvatten, helst ingenting de första 48 timmarna efter isättning.
 • Efter det kan man utsätta fransarna för dessa aktiviteter men i mycket liten – normal mängd.
 • Jobbar man i en frysbox med minusgrader, är elitsimmare eller spenderar mycket tid i bastu eller poolen så kommer man behöva fylla på fransförlängningen oftare.
 • Fransarna är känsliga för torr luft och kyla och fransförlängningen behöver normalt vis fyllas på oftare vid vintertid.
 • Utomlandsresor kan vara bra för dina fransar i ett varmt fuktigt land. Medans långa flygningar i flygplan där luften är riktigt torr kan därför påverka din fransförlängning negativt.
 • När du har fransförlängning så kan du inte färga fransarna eller göra en ögonfranspermanent.
 • Viss hudvårds behandling som tex. kemisk peeling, och starka preparat för huden påverkar din fransförlängning. 

Alla våra tjänster